Efterisolering

Isolatøren giver gode råd om isolering.

​Hvad er de mest populære efterisoleringer?

Hulmure og lofter. Det er her, de store besparelser ligger, og investeringen er tjent ind på meget kort tid. Forbedrer man loftisoleringen fra 100 til 300 millimeter i et hus på 140 kvadratmeter, bliver den årlige varmeregning omkring 3.000 kr. lavere. Investerer man 10.000 kr. på hulmursisolering, er de tjent ind på varmeregningen allerede efter to år.

Vi oplever tit, at folk simpelthen ikke tror på, at det går så stærkt!

Hvorfor er det en god ide at efterisolere?

Især på grund af de stigende energipriser. Når du efterisolerer, mærker du effekten lige med det samme på varmeregningen. Den isolering, du laver nu, har samme isoleringsegenskaber i hele husets levetid. Derfor er efterisolering også en investering, som kan få stor værdi på længere sigt, hvis du vil omlægge dine lån eller måske sælge boligen. Og så er der de positive sideeffekter med et bedre indeklima. Samme dag, du isolerer, er der pludselig ikke længere kulde i nakke og ryg, når du sidder i sofaen.

Trækken forsvinder, og de uldne sutsko kan lægges på hylden. Komforten er en ekstra gevinst, som de færreste har tænkt på, men som har enorm betydning for det daglige liv og velvære.

Hvis fordelene er så store, hvorfor holder nogle sig så tilbage?

Selv om mange kan se de økonomiske gevinster ved at efterisolere, tøver nogle kunder med den endelige beslutning. Nogle tror, at det roder og tager frygtelig lang tid. Men som hovedregel kan du bo i dit hus, som du plejer. Faktisk tager det kun en dags tid at få hulmursisoleret. Andre er godt tilfredse med deres ældre isolering. Men der er sket meget på området. Lecakugler & formaldehydskum var populære før oliekrisen i 1970'erne. I dag har vi så høje energipriser, at det bedst kan betale sig at tage lecakuglerne ud og få moderne isolering ind i stedet. Og hvor man før kun lagde 100 millimeter isolering på loftet, anbefaler vi i dag minimum 300 millimeter.

Hvor skal man starte, hvis man gerne vil efterisolere?

Tænk hele huset rundt. Hulmurene er populære at starte med, fordi investeringen er så hurtigt tjent hjem. Uisolerede varmerør spilder en masse energi ud i den blå luft. Det er let og forholdsvist billigt at købe isolerende rørskåle i byggemarkedet lige til at sætte på. Stik hovedet ind i skunken og se, om der er mindst 200 millimeter isolering – hvis ikke, har vi også en energisluger her. Blafrer stearinlysene i vinduerne, er der gode penge at spare ved at få en tømrer til at udskifte vinduet eller måske bare skifte til lavenergiruder. På loftet skal der helst være 300 millimeter isolering.

Meget varme forsvinder ud gennem taget, og det er jo ærgerligt, hvis resten af huset er godt isoleret.

Det svarer til ikke at sætte låg på termokanden.

Hvor meget kan man spare ved at efterisolere?​

Som tommerfingerregel siger vi, at et dårligt isoleret hus bruger omkring tre gange så meget energi som et moderne energieffektivt hus. En gennemsnitsfamilie i et dårligt isoleret hus bruger over halvdelen af sit energiforbrug på opvarmning.

Det betaler sig altid at efterisolere.​

Ønsker du et tilbud?

Udfyld formularen herunder og vi ringer dig op hurtigst muligt.​

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Om vores isolering
​i Vestjylland

Vi tilbyder stort set alt inden for isoleringsfaget. Men hvorfor skal du vælge af få udført efterisolering af boligen, sommerhuset eller noget helt tredje? For de fleste er den mest åbenlyse årsag de store økonomiske fordele.

Men hvor meget kan der egentlig spares på varmeudgifterne årligt? Besparelserne afhænger naturligvis af antallet af kvadratmeter der skal isoleres, tykkelsen på isoleringslaget og opvarmningskilden. Typisk kan man sige, at en hulmursisolering eller en loftisolering er tjent hjem på et sted mellem 2-4 år (hvis der arbejdes ud fra en tom hulmur). Herefter tikker varmebesparelserne direkte ned i pengepungen de næste mange år frem.

Firmaoplysninger:

​Kvongvej 60, 6830

Nørre Nebel

CVR: 28671393

Kontaktoplysninger

Telefon: 50 99 70 33

E-mail: info@jensenisolering.dk